AMAZON QUIZ | FLIPKART QUIZ

[Daily Trivia 29 July] The US Federal Aviation Administration has banned its carriers from flying over

The US Federal Aviation Administration has banned its carriers from flying over

Page Content

Flipkart Daily Trivia Answers DETAILS

  • Total Prizes: 1 Lakh + Prizes
  • Quiz Prizes: Gems, Vouchers & Prizes
  • Available on: Flipkart Game
  • Date & Time: 20th April
  • Winner Announcement: Immediately

How to Play Flipkart Daily Trivia Answers

1.. You can download App From Google Play Store OR Apple Store.

2. Open & Sign in to the Flipkart App.

3. Open Games Section in the app & Find Flipkart Daily Trivia Answers

4. There are always 5 questions in this quiz

5. Answer all Daily Trivia Quiz questions correctly to enter the lucky draw.

Flipkart Daily Trivia Answers

Flipkart Quiz Answers All In OneAmazon Latest Quiz Answers
Flipkart Daily Trivia Answers Today
Flipkart Daily Trivia Answers

Flipkart Quiz Daily Trivia Answers 29 July 2021

Question 1) 

The US Federal Aviation Administration has banned its carriers from flying over

Answer 1 : Iran

Question 2) Which company recently became the most valuable American automaker of all time?

Answer 2 : Tesla

Question 3) Who has been named as the new head of Iran’s Quds Force?

Answer 3 : Esmail Ghaani

Question 4) Which fort remained the capital of the Mewar state from the 8th to the 16th century?

Answer 4 : Chittorgarh

Question 5) In which country is Steamboat Geyser, the world’s tallest currently-active geyser?

Answer 5 : USA

Flipkart Quiz Daily Trivia Answers 28 July 2021

Question 1) Who has scored the most runs in Test cricket for Australia?

Answer: Ricky Ponting

Question 2) Which opener holds the record of scoring the most international runs in a calendar year?

Answer: Rohit Sharma

Question 3) Against which country did the Indian cricket team play their last ODI of 2019?

Answer: West Indies

Question 4) Which of these Indians is not a part of the Wisden ODI team of the decade?

Answer: Shikhar Dhawan

Question 5) Who among these is not among the five Wisden cricketers of the decade?

Answer: David Warner

Flipkart Quiz Daily Trivia Answers 27 July 2021

Question 1) Which actress debuted opposite Shah Rukh Khan in ‘Om Shanti Om’?

Answer: Deepika Padukone

Question 2) Who is known for directing the ‘The Dark Knight’ trilogy?

Answer: Christopher Nolan

Question 3) Which Bollywood actress is a part of the upcoming Hollywood film ‘Tenet’?

Answer: Dimple Kapadia

Question 4) Which disability is Jhilmil, played by Priyanka Chopra afflicted with in the movie ‘Barfi’?

Answer: Autism

Question 5) Who worked as a chemist and as a watchman before becoming an actor?

Answer: Nawazuddin Siddiqui

Flipkart Quiz Daily Trivia Answers 26 July 2021

Question 1) Which dynasty’s founder’s principal advisor was Chanakya, the author of the Arthashastra?

Answer: Maurya

Question 2) In 1952, which scientist refused the request to become the President of Israel?

Answer: Albert Einstein

Question 3) Which fruit’s name comes from the Latin for ‘seeded apple’?

Answer: Pomegranate

Question 4) Which city was made the summer capital of British India by John Lawrence in 1864?

Answer: Shimla

Question 5) Which part of the human body has the thinnest skin?

Answer: Eyelids

Flipkart Quiz Daily Trivia Answers 25 July 2021

Question 1) Which domestic cricket team is represented by the batsman Manoj Tiwary?

Answer: Bengal

Question 2) Which IPL team bought the costliest player of this year’s auctions, Pat Cummins?

Answer: KKR

Question 3) Which Indian tennis player won a singles’ bronze medal at the 1996 Atlanta Olympics?

Answer: Leander Paes

Question 4) Which bowler has taken the most international wickets this decade?

Answer: Ravichandran Ashwin

Question 5) Who became the first specialist bowler in history to play 150 Test matches?

Answer: James Anderson

Flipkart Quiz Daily Trivia Answers 24 July 2021

Question 1) Which political party’s story is told by the 2017 film An Insignificant Man?

Answer: AAP

Question 2) In Munna Bhai M.B.B.S, who played the role of Sanjay Dutt’s father?

Answer: Sunil Dutt

Question 3) Which of these musicians have not been awarded the Bharat Ratna?

Answer: Hariprasad Chaurasia

Question 4) Which of these actresses is set to make her debut in the film Bunty aur Babli 2?

Answer: Sharvari Wagh

Question 5) Which film has been named as the top Indian film of 2019 in a list released by IMDb?

Answer: Peranbu

Flipkart Quiz Daily Trivia Answers 23 July 2021

Question 1) Which Mauryan emperor’s role has Shah Rukh Khan played in a Bollywood film?

Answer: Ashoka

Question 2) Named after the Nilgiri mountain range, in which state is the Nilgiris district?

Answer: Karnataka

Question 3) What was the name of the first living creature to be launched into earth’s orbit?

Answer: Laika

Question 4) In the 1990s, which Indian PM once lost to V. K. Malhotra in a parliamentary election?

Answer: Manmohan Singh

Question 5) Which is the largest city of Punjab and the largest city of India north of Delhi?

Answer: Ludhiana

lipkart Quiz Daily Trivia Answers 22 July 2021

Question 1) In cricket, what are scores of 111, 222, 333, called?

Answer: Nelson

Question 2) Which player was the costliest purchase in the 2019 IPL auctions?

Answer: Pat Cummins

Question 3) Who faced Mary Kom in the women’s boxing trials for the 2020 Olympic Qualifiers?

Answer: Nikhat Zareen

Question 4) Who is the youngest bowler in history to take 100 wickets in T20 cricket?

Answer: Mujeeb Ur Rahman

Question 5) Which Ranji team has its home grounds in Bhubaneswar and Delhi?

Answer: Railways

Flipkart Quiz Daily Trivia Answers 21 July 2021

Question 1) The character Black Widow appeared for the first time in which Marvel film?

Answer: Iron Man 2

Question 2) What profession does Sanjay Dutt fake in ‘Lage Raho Munna Bhai’?

Answer: History Professor

Question 3) Which of these actresses was cast opposite Leonardo DiCaprio in ‘Titanic’?

Answer: Kate Winslet

Question 4) Which of these is a modified sitar created by Niladri Kumar?

Answer: Zitar

Question 5) In which dialect were the dialogues of the film Sonchiriya written?

Answer: Bundeli

Flipkart Quiz Daily Trivia Answers 20 July 2021

Question 1 Wrestler Babita Phogat recently fought the Vidhan Sabha elections in which state?

Answer: Haryana

Question 2 Which Swiss player has won the most men’s singles Grand Slam championships?

Answer: Roger Federer

Question 3) The motto for which Summer Olympic Games was ‘Welcome Home’?

Answer: Athens 2004

Question 4) Which of these countries has never participated in the ICC Cricket World Cup?

Answer: Oman

Question 5) The most recent edition of Women’s Hockey World Cup was won by which team?

Answer: Netherlands

Flipkart Quiz Daily Trivia Answers 19 July 2021

Question 1: Which country has hosted the most Summer Olympics?

Answer 1 : USA

Question 2: The first person to score an ODI double century, Belinda Clark, belonged to which team?

Answer 2 : Australia

Question 3: In which country were the first modern Olympics held in the year 1896?

Answer 3 : Greece

Question 4: What are the eight horizontal rows on a chessboard called?

Answer 4 : Ranks

Question 5: Who is the first Indian to take a five-wicket haul in all formats of cricket?

Answer 5 : Bhuvneshwar Kumar

Flipkart Quiz Daily Trivia Answers 18 July 2021

Question 1: Farhan Akhtar starrer Wazir uses what game as a metaphor?

Answer 1 : Chess

Question 2: Which of these iconic actors did a commercial for an Indian pan masala brand?

Answer 2 : Pierce Brosnan

Question 3: Who directed a children’s movie based on Ruskin Bond’s The Blue Umbrella?

Answer 3 : Vishal Bhardwaj

Question 4: The Lawson family is the protagonist in which 1980s TV series?

Answer 4 : Small Wonder

Question 5: Power Cut, a 2012 comedy film, was the last film of which actor?

Answer 5 : Jaspal Bhatti

Flipkart Quiz Daily Trivia Answers 17 July 2021

Question 1: Which great Maratha warrior set up a cabinet of eight ministers known as Ashtapradhan?

Answer 1 : Shivaji Maharaj

Question 2: Who recently won the Sahitya Akademi Award for ‘An Era of Darkness’?

Answer 2 : Shashi Tharoor

Question 3: The climax of which Aamir Khan film was set in a radio station?

Answer 3 : Rang De Basanti

Question 4: In which dance form is the dancer dressed in a white and gold bordered Kasavu saree?

Answer 4 : Mohiniyattam

Question 5: Which country is the breeding ground of 60% of the world’s Atlantic puffins?

Answer 5 : Iceland

Flipkart Daily Trivia Answers 16 July 2021

Question 1: In which of these years were the Olympics not held due to World War II?

Answer 1 : 1944

Question 2: Which team is the first in cricket history to play over 1000 Test matches?

Answer 2 : England

Question 3: The Persian national game of chaugan is considered the ancestor of which modern sport?

Answer 3 : Polo

Question 4: Who has made the highest individual score in T20ls?

Answer 4 : Aaron Finch

Question 5: Which country holds the record of the highest T201 score of 278 runs?

Answer 5 : Afghanistan

Flipkart Daily Trivia Answers 14 July 2021

Question 1: Famed for their fighting qualities, which countries do the Gurkhas hail from?

Answer 1 : Nepal

Question 2: Which town is known as the abode of the Hindu god Venkateshwara, Lord of Seven Hills?

Answer 2 : Tirupati

Question 3: Bought by CSK for $1.5 million, who was the most expensive buy in first-ever IPL auction?

Answer 3 : M. S. Dhoni

Question 4: Which acid has been called the single most important industrial chemical?

Answer 4 : Sulfuric acid

Question 5: Who was the first US President to be impeached in 1868?

Answer 5 : Andrew Johnson

Flipkart Daily Trivia Answers 13 July 2021

Question 1: Which piece in chess can only move forward and never retreat?

Answer 1 : Pawn

Question 2: English computer scientist Allan Plaskett invented which innovation used in cricket?

Answer 2 : Snickometer

Question 3: Which Indian was included ICC Women’s ODI and T201 teams of 2019?

Answer 3 : Smriti Mandhana

Question 4: Which of these major sports is strictly of US origin?

Answer 4 : Basketball

Question 5: A game of which sport consists of six periods of 7 1/2 minutes each called chukkas?

Answer 5 : Polo

Flipkart Quiz Daily Trivia Answers 12 July 2021

Question 1: Actor Dev Anand’s biography is titled ‘ _______ with life’.

Answer 1 : Romancing

Question 2: Which of these is a John Abraham film directed by Anurag Kashyap?

Answer 2 : No Smoking

Question 3: Which actor made his directorial debut with the film Dil Chahta Hai?

Answer 3 : Farhan Akhtar

Question 4: Which actor has ranked 2nd in the Forbes India Celebrity 100 list after Virat Kohli?

Answer 4 : Akshay Kumar

Question 5: The 1999 Bollywood film ‘Aa Ab Laut Chalen’ is the directorial debut of?

Answer 5 : Rishi Kapoor

Flipkart Quiz Daily Trivia Answers 11 July 2021

Question 1: Complete the name of this famous speech by Martin Luther King Jr: “I Have a ____”

Answer 1 : Dream

Question 2: Which Japanese company is behind the EOS range of cameras?

Answer 2 : Canon

Question 3: Which team bought Australia’s Chris Lynn for Rs 2 crores in the IPL 2020 auction?

Answer 3 : Mumbai Indians

Question 4: Which Dravidian language has the most number of speakers?

Answer 4 : Telugu

Question 5: Which gas causes the familiar odour of a just-struck matchstick?

Answer 5 : Sulfur dioxide

Flipkart Quiz Daily Trivia Answers 10 July 2021

Question 1: Which chess piece can move one square in any direction?

Answer 1 : King

Question 2: In honour of which Greek god were the ancient Olympics held?

Answer 2 : Zeus

Question 3: In which Australian city would you find a cricket stadium named “The G”?

Answer 3 : Melbourne

Question 4: Which IPL team’s coach is the former New Zealand captain Brendon McCullum?

Answer 4 : KKR

Question 5: At 48, who is the oldest player in 2019’s IPL auction list?

Answer 5 : Pravin Tambe

Flipkart Quiz Daily Trivia Answers 9 July 2021

Question 1: Who plays the character of Daniel Ocean in the Ocean’s -11,12 and 13 movies?

Answer 1 : George Clooney

Question 2: Director Farah Khan runs an NGO called ___ for women and children living in slums

Answer 2 : Sneha

Question 3: In an iconic Complan ad, if Shahid Kapoor was Complan Boy then who was Complan girl?

Answer 3 : Ayesha Takia

Question 4: What role did Judy Dench play in the James Bond series?

Answer 4 : M

Question 5: Which of these Bollywood films was a remake of the Korean film, Montage?

Answer 5 : Te3n

Flipkart Quiz Daily Trivia Answers 8 July 2021

Question 1: The first ever butterfly park was opened in which Indian city in 2006?

Answer 1 : Bengaluru

Question 2: Which food item’s name is used in tennis to refer to a 6-0 defeat in a set?

Answer 2 : Donut

Question 3: Which athletic event gets its name from a battle between the Persians and Greeks?

Answer 3 : Marathon

Question 4: Which of these is not a part of the Holy Week of Christianity?

Answer 4 : Easter Sunday

Question 5: The vehicle holding the record of the highest land speed had engines made by

Answer 5 : Rolls-Royce

Flipkart Quiz Daily Trivia Answers 7 July 2021

Question 1: In which city is the Bangabandhu National Stadium located?

Answer 1 : Dhaka

Question 2: In November 2019, which country won the WBSC Premier 12 baseball championship?

Answer 2 : Japan

Question 3: What is the number of countries granted Test-playing currently?

Answer 3 : Twelve

Question 4: Who was recently named ICC Women’s Cricketer of the Year?

Answer 4 : Ellyse Perry

Question 5: Who holds the Indian record of scoring the fastest 50 in an ODI?

Answer 5 : Ajit Agarkar

Flipkart Quiz Daily Trivia Answers 6 July 2021

Question 1: Which film had a character by the name of ‘Langda Tyagi’ played by Saif Ali Khan?

Answer 1 : Omkara

Question 2: Suneo, Gian and Shizuka feature in which of these animes?

Answer 2 : Doraemon

Question 3: Who was awarded the first Dada Saheb Phalke Award in 1969?

Answer 3 : Devika Rani

Question 4: Montague and Capulet are the last names of which fictional couple?

Answer 4 : Romeo and Juliet

Question 5: Which Indian state’s film Industry goes by the name of a fragrant, pious wood?

Answer 5 : Karnataka

Flipkart Quiz Daily Trivia Answers 5 July 2021

Question 1: Skype is the portmanteau of Sky and P to P. What does P stand for?

Answer 1 : Peer

Question 2: Which country has been the most successful men’s hockey team in the World Cup?

Answer 2 : Pakistan

Question 3: Which of these is not a part of Germany’s Big Three automobile manufacturers?

Answer 3 : Porsche

Question 4: Which American data storage company was established as Shugart Technology?

Answer 4 : Seagate

Question 5: A 2018 Ajay Devgn movie on an IRS officer was loosely based on which official?

Answer 5 : Sharda Prasad Pandey

Flipkart Quiz Daily Trivia Answers 4 July 2021

Question 1: Who made his highest ODI score (139 runs) vs India and was then bought by Delhi Capitals?

Answer 1 : Shimron Hetmyer

Question 2: How many feet off the ground are basketball hoops located?

Answer 2 : Ten

Question 3: In which country was the first-ever ODI played between Australia and England?

Answer 3 : Australia

Question 4: Who became the first cricketer to score 1,000 Test runs in 2019?

Answer 4 : Marnus Labuschagne

Question 5: Midfielder Sarpreet Singh became the first Indian-origin player to play in

Answer 5 : Bundesliga

Flipkart Quiz Daily Trivia Answers 3 July 2021

Question 1: Singer Sona Mohapatra is married to which music director?

Answer 1 : Ram Sampath

Question 2: George Harrison, the English musician, was from which famous band?

Answer 2 : The Beatles

Question 3: Bates Motel is the setting for most of the plot of which Alfred Hitchcock film?

Answer 3 : Psycho

Question 4: The iconic TV show Buniyaad was directed by which film director alongside Jyoti Sarup?

Answer 4 : Ramesh Sippy

Question 5: Which ex-wrestling star starred as Guard Dunham in the movie The Longest Yard?

Answer 5 : Steve Austin

Flipkart Quiz Daily Trivia Answers 2 July 2021

Question 1: Who Among These Is A Part Of The Film Jumanji: The Next Level?

Answer 1 : Nick Jonas

Question 2: The World’s Youngest PM, Sanna Marin Has Been Recently Elected As The PM Of?

Answer 2 : Finland

Question 3: Who Is Known As Kriss Kringle In USA And Father Christmas In Britain?

Answer 3 : Santa Claus

Question 4: Oxford Dictionaries Has Named __ 2019 Word Of The Year?

Answer 4 : Climate emergency

Question 5: The Miss Universe 2019 Zozibini Tunzi Is From Which Country?

Answer 5 : South Africa

Flipkart Quiz Daily Trivia Answers 1 July 2021

Question 1: Who is the newly appointed head coach of the South African cricket team till 2023?

Answer 1 : Mark Boucher

Question 2: For which football club does Egyptian forward Mo Salah play?

Answer 2 : Liverpool FC

Question 3: In which city is the oldest international cricket stadium of India located?

Answer 3 : Kolkata

Question 4: What are the vertical columns on a chessboard called?

Answer 4 : Files

Question 5: Who is the first male cricketer to score century on ODI and Test debuts?

Answer 5 : Abid Ali

Leave a Comment