KBC Pari Match Quiz Answers Today 28th September 2022

KBC Pari Match Quiz Answers Today 28th September 2022: You can win extra points each day when you play the KBC pari match quiz. We provide all answers fastest on our website. KBC is a popular TV show which is loved by our country because candidates has changes to win money by answer questions using his/her talent.

KBC Pari Match Quiz Answers Today 28th September 2022

KBC Pari Match Quiz Answers
KBC Pari Match Quiz Answers

KBC Pari Match Quiz Answers Today

You can also play many other games and get a change to occupy hot seat like KBC play and all. The timing for this is 9pm each day. Pari Match quiz can be played daily to earn extra points daily and get a change to appear on leaderboard. There are many other quizes that we publish on our website daily so do check that as well. KBC (Kon Banega Crorepati) kicked off on August 2022 on Sony Live TV.

KBC Pari Match Quiz Questions and Answers are given below. You have a choice to play this quiz in Hindi or English.

Also Read:- Small Business Ideas – बिना मशीन या घर के साल में 25 लाख कमाएं

How to Play KBC Pari Match Quiz:

1) You need Sony Liv app to play the quiz, download it from play store if you don’t have it.
2) Log in to your account, or sign up if you are new.
3) Search for the KBC Quiz banner.
3) Tap on the pair match quiz option and start the quiz.
4) You earn 200 points for every right answer and 1000 points daily if you answer all correctly.

Also Read:- UPI Fraud Story: Read full story otherwise you will loose all your money in bank

KBC Pari Match Quiz Answers Today 28th September 2022

Q. Which of the following is the largest city in Australia in terms of area?

Ans. Brisbane

Q. Which of the following countries houses the coldest inhabited village in the world?

Ans. Russia

Q. Which of the following bones is referred to as the forehead?

Ans. Frontal Bone

Q. The Buckingham Palace is located in which of the following cities in the United Kingdom?

Ans. London

Q. The Tour de France is an annual event for which of the following sports?

Ans. Cycling

KBC Pari Match Quiz Answers Today 26th September 2022

Q1) Which of the following is not a type of insect?
Answer: Spider

Q2) Which of the following countries is not located in the continent of North America?
Answer: Argentina

Q3) A hydrogen atom contains how many active electrons?
Answer: 1

Q4) In which of the following sports did Mike Tyson compete?
Answer: Boxing

Q5) Where is the smallest bone in the body located?
Answer: The Ear

KBC Pari Match Quiz Answers Today 25th September 2022

Q1) Which of the following cricketers is not a fast bowler?
Answer: Mohammad Nabi

Q2) How many years are there in a millennium?
Answer: 1000

Q3) Which of the following is the principal language of Cuba?
Answer: Spanish

Q4) Cardiology is the study of which of the following body parts?
Answer: Heart

Q5) Which of the following stars is closest to Earth?
Answer: Sun

KBC Pari Match Quiz Answers Today 24th September 2022

Q1) The Eiffel Tower is located in which of the following cities?
Answer: Paris

Q2) A snooker table consists of how many pockets?
Answer: 6

Q3) Geographically which of the following Indian cities is the westernmost?
Answer: Porbandar

Q4) Which of the following is a type of willow used to make cricket bats in India?
Answer: Kashmir Willow

Q5) Which of the following colour combinations make up the German flag?
Answer: Black, Red, Yellow

KBC Pari Match Quiz Answers Today 23rd September 2022

Q1) Which of the following ex-cricketers is the chairman of the Pakistan Cricket Board?
Answer: Ramiz Raja

Q2) Tunisia is located in which of the following continent?
Answer: Africa

Q3) Which of the following is the most educated country in the world according to Organization for Economic Co-operation and Development?
Answer: Canada

Q4) What is the full form of the American multinational technology corporation IBM?
Answer: International Business Machines

Q5) Who is the vice-captain of India in the squad for the T20 World Cup 2022?
Answer: K L Rahul

KBC Pari Match Quiz Answers Today 22nd September 2022

Q1) Which of the following cricketers holds the record for highest wickets in ODI cricket?
Answer: M Muralitharan

Q2) In which state capital is the Kempegowda International Airport located?
Answer: Bangalore

Q3) In which famous Indian TV show will you find characters like ‘Jethalal’, ‘Popatlal’ and ‘Atmaram Bhide’?
Answer: Tarak Mehta ka Ulta Chasma

Q4) What is the ring name of the pro wrestler Mark William Calaway?
Answer: The Undertaker

Q5) Which nerve transmits visual information from the retina to the brain?
Answer: Optic Nerve

KBC Pari Match Quiz Answers Today 21st September 2022

Q1) On which planet is the tallest mountain in our solar system located?
Answer: Mars

Q2) How many players are there on the court in a Volleyball team?
Answer: 6

Q3) What is the common household name for the chemical compound Sodium Chloride?
Answer: Salt

Q4) Where is the pituitary gland located in our body?
Answer: Brain

Q5) Tom, the cat is linked to which of the following cartoon characters which is a mouse?
Answer: Jerry

KBC Pari Match Quiz Answers Today 20th September 2022

Q1) What is the fourth letter in the Greek alphabet sequence after Alpha, Beta and Gamma?
Answer: Delta

Q2) Which of the following phone companies does not belong to a single-parent company?
Answer: Huawei

Q3) Which of the following athletes became the first Indian to win Diamond League Trophy in Zurich, Switzerland in the year 2022?
Answer: Niraj Chopra

Q4) In chemistry, the periodic table is made up of how many blocks?
Answer: 4

Q5) Which of the following cricketers is also known as ‘Mr.360’ for his batting style?
Answer: AB de Villiers

KBC Pari Match Quiz Answers Today 19th September 2022

Q1) Which Indian cricketer recently scored his first T20 international century, which was also his 71st overall in international cricket?
Answer: Virat Kohli

Q2) Which of these European cities is situated on the banks of the river Thames?
Answer: London

Q3) As of 2022, which of the following is not recognised as a union territory of India?
Answer: Nagaland

Q4) Which of these is not a prime number?
Answer: 4

Q5) Which of these chess grandmasters is the reigning five-time World Chess Champion?
Answer: Magnus Carlsen

KBC Pari Match Quiz Answers Today 18th September 2022

Q1) The world’s longest highway tunnel above 10,000 feet is located in which Indian state or union territory?
Answer: Himachal Pradesh

Q2) In 2021, which badminton player became the first Indian to reach the BWF World Championship final in the men’s singles category?

Answer: Srikanth Kidambi

Q3) In which year was the United Nations established?
Answer: 1945

Q4) What is the Tamil film industry also popularly known as?
Answer: Kollywood

Q5) Who among these was the first Indian woman to win a medal at the Olympic Games?
Answer: Karnam Malleswari

KBC Pari Match Quiz Answers Today 17th September 2022

Q1) Who holds the record for scoring the most number of centuries in a single edition of the ICC Men’s Cricket World Cup?
Answer: Rohit Sharma

Q2) In the year 1757, the Battle of Plassey was fought between the armies of the East India Company and which Nawab?
Answer: Siraj-ud-Daulah

Q3) Nintendo, a company that develops video games and video game consoles, has its headquarters in which country?
Answer: Japan

Q4) Which of these are you most likely to “scan” while making a digital payment with your smartphone?
Answer: QR Code

Q5) The term ‘birdie’ is usually associated with which of the following sports?
Answer: Golf

KBC Pari Match Quiz Answers Today 16th September 2022

Q1) Which of these Indian football clubs is co-owned by City Football Group, which also owns the English club Manchester City F.C.?
Answer: Mumbai City

Q2) Who is currently serving as the president of the Indian National Congress?
Answer: Smt. Sonia Gandhi

Q3) Which of these institutions looks after the overall regulation of regional rural banks and cooperative banks in India?
Answer: NABARD

Q4) Indian classical musician Pandit Shivkumar Sharma’s name is commonly associated with which of these musical instruments?
Answer: Santoor

Q5) India registered their first defeat in the T20 Asia Cup against which of the following teams in 2022?
Answer: Pakistan

KBC Pari Match Quiz Answers Today 15th September 2022

Q1) What is the new name given to Delhi’s iconic Rajpath, which was known as ‘Kingsway’ during the British rule?
Answer: Kartavya Path

Q2) Which of the following cricketers won the Indian Premier League trophy in his very first season as a full-time captain?
Answer: Hardik Pandya

Q3) Which of the following dictators had failed to get admission into the Academy of Fine Arts in Vienna in his younger days?
Answer: Adolf Hitler

Q4) Which of the following was the last released film of late actor Sushant Singh Rajput?
Answer: Dil Bechara

Q5) Which car manufacturer is going to become the latest induction into Formula 1 in 2026?
Answer: Audi

What is Kaun Banega Crorepati (KBC)?

The Hindi-language game show Kaun Banega Crorepati is shown on Indian television. It is similar to ‘Who Wants to Be a Millionaire?’, the official Hindi adaptation. With the exception of the third season, when actor Shah Rukh Khan served as the presenter, it has always been hosted by actor Amitabh Bachchan.

The first three seasons of the show, which broadcast on Star Plus from 2000 to 2007, were commissioned by Sameer Nair’s programming team. It has been broadcast on Sony Entertainment Television since 2010, and BIG Synergy produced it from season 1 through season 10 (under various names throughout various time periods).

Following that, Studio NEXT since season 10 and Tree of Knowledge (Digi TOK) since season 11 are listed as co-producing the show.

The format is the same as other Who Wants to Be a Millionaire? Contestants are asked multiple choice questions, and they must choose the right response from four given options. They are also given lifelines, which they help participant if they’re unsure of correct answer.

Also Read:- Airtel Recharge: एयरटेल ने निकला जबरदस्त ऑफर, 90 दिनों तक रोजाना 2GB दिया, और बहुत कुछ Free (KBC Pari Match Quiz 25 September 2022)

Leave a Comment