AMAZON QUIZ | FLIPKART QUIZ

[Sirf Ek Minute Quiz 5 August] In which sport have the sisters Divya Prashanti Akanksha and Pratima Singh represented India

In which sport have the sisters Divya Prashanti Akanksha and Pratima Singh represented India

Flipkart Sirf Ek Minute DETAILS

  • Total Prizes: oppo smartphone
  • Quiz Prizes: Gems, Vouchers & Prizes
  • Available on: Flipkart Game
  • Winner Announcement: Immediately

Flipkart Quiz Answers All IN OneAmazon Latest Quiz Answers

How to Play Sirf Ek Minute Quiz

1.. You can download App From Google Play Store OR Apple Store.

2. Open & Sign in to the Flipkart App.

3. Open Games Section in the app & Find Sirf Ek Minute Contest

4. There are always 6 questions in this quiz

5. Answer all Flipkart Sirf Ek Minute Quiz questions correctly to enter the lucky draw.

Flipkart Sirf Ek Minute Quiz Answers
Flipkart Sirf Ek Minute Quiz Answers

Flipkart Sirf Ek Minute Quiz Answers 5 August 2021

Question 1) In 3 idiots which object is modified to help deliver the baby?

Answer: Option 1

Question 2) The capital of which of these states is located on the banks of the River Ganga?

Answer: Bihar

Question 3) In which sport have the sisters Divya Prashanti Akanksha and Pratima Singh represented India?

Answer: Basketball

Question 4) Who is married into the Chopra family?

Answer: Rani Mukerji

Question 5) Which of these is also the name of a classical dance form?

Answer: Manipuri

Question 6) The modern version of which of these sports was invented in India?

Answer: Badminton

Flipkart Sirf Ek Minute Quiz Answers 4 August 2021

Question 1) What direction do you have to travel from Mumbai to get to Delhi?

Answer: North

Question 2) Which of these lives on trees?

Answer: Koalas

Question 3) What syndrome does Rani Mukherjee suffer from in ‘Hichki’?

Answer: Tourette’s

Question 4) Which ministry is in change of the Central Board of Film Certification?

Answer: Information and Broadcasting

Question 5) Pick the odd one out?

Answer: Chess

Question 6) Which of these covers just over 70% of the earth’s surface?

Answer: Water

Flipkart Sirf Ek Minute Quiz Answers 3 August 2021

Question 1) Rajghat is the memorial of which freedom fighter?

Answer: M. Gandhi

Question 2) Ayushmann Khurrana starred in which out of the two movies?

Answer: Shubh Managal Savdhaan

Question 3) What should be used in case of an electrical fire.

Answer: Sand

Question 4) Which name of Shiva means ‘blue necked’?

Answer: Neelkantha

Question 5) What does B in BSF stands for?

Answer: Border

Question 6) In which state was the Aadhaar card first issued in India?

Answer: Maharashtra 

Flipkart Sirf Ek Minute Quiz Answers 2 August 2021 

Question 1) What do you get if you add the largest single digit number with the smallest double digit number?

Answer: 19

Question 2) Which of these objects will not be attracted by a magnet?

Answer: Cricket Ball

Question 3) Which of these rupee notes is currently not available in India?

Answer: 1000

Question 4) The rulers of which of these regions used ‘Rana’ as a title?

Answer: Mewad

Question 5) What is the colour of the ball used in day-night cricket?

Answer: Pink

Question 6) Which of these superheros has no super powers?

Answer: Batman

Flipkart Sirf Ek Minute Quiz Answers 1 August 2021 

Question 1) In Udta Punjab which of these is Alia Bhatt’s character passionate about?

Answer: Hockey

Question 2) Which of these landmarks appears on the Rs.20 note?

Answer: Option 1

Question 3) Which of these gets its name from a Persian word meaning ‘fried’?

Answer: Biryani

Question 4) Which of these is mainly a reading device?

Answer: Kindle

Question 5) In cricket what does the Umpire mean by making a rectangular sign with his index fingers?

Answer: TV Umpire

Question 6) Which of these rivers originates in Tibet?

Answer: Brahmaputra

Flipkart Sirf Ek Minute Quiz Answers 31 July 2021 

Question 1) Which of these movies does not star Govinda in the lead?

Answer: Biwi No.1

Question 2) Which Indian union territory is the largest by area?

Answer: Ladakh

Question 3) Which of these is the logo of the political party led by the Chief Minister of Delhi? 

Answer: Broom

Question 4) In July 2021 which Indian became No 1 on the ICC Women’s ODI batting ranking?

Answer: Option 1(Mithali)

Question 5) Who was the first Indian woman to reach the summit of Mount Everest?

Answer: Bachendri Pal

Question 6) Where is India’s only submarine museum found?

Answer: Vishakapatnam

Flipkart Sirf Ek Minute Quiz Answers 30 July 2021  

Question 1) Who’s wife among these is also best-selling author?

Answer: Akshay Kumar

Question 2) What colour is the background of the flag of the United Nations?

Answer: Blue

Question 3) Which of these organs cannot be transplanted for use in another human’s body?

Answer: Brain

Question 4) In which year did India defeat Pakistan in the Bangladesh War?

Answer: 1971

Question 5) By what name is Salman Khan’s character Avinash Singh Rathore popularly known?

Answer: Tiger

Question 6) Which of these people has an ISRO satellite named after them?

Answer: Kalpana Chawla

Flipkart Sirf Ek Minute Quiz Answers 29 July 2021  

Question 1) How many years will a 20-year-old have spent as a teenager?

Answer: Seven

Question 2) The playing surface of which of these is cleaned using powder?

Answer: Carrom

Question 3) In which year was Narendra Modi first elected as PM?

Answer: 2014

Question 4) Which part of the human body is mainly affected by tuberculosis?

Answer: Lungs

Question 5) Which of these is a type of machine gun?

Answer: AK-47

Question 6) Who is popularly known as the ‘Metro Man’?

Answer: E Sreedharan

Flipkart Sirf Ek Minute Quiz Answers 28 July 2021

Question 1) In the movie Andhadhun – Ayushmann Khurrana’s character plays what instrument?

Answer: Piano

Question 2) K-Pop refers to pop music from which of these countries?

Answer: South Korea

Question 3) What does the U in UPSC stand for?

Answer: Union

Question 4) Which of these brands is named after a type of cat?

Answer: Puma

Question 5) Which Indian-born engineer was appointed Chairman of Microsoft in June 2021?

Answer: Satya Nadella

Question 6) Gelato is a type of which of these?

Answer: Ice Cream

Flipkart Sirf Ek Minute Quiz Answers 27 July 2021

Question 1) Which of these actors wrote a memoir named ‘Kullam Khulla’?

Answer: Rishi Kapoor

Question 2) What does the ‘P’ in Pin Code stand for?

Answer: Postal

ere was the first Indian Institute of Technology set up in 1951?

Answer: Kharagpur

Question 5) Where was the first Indian Institute of Technology set up in 1951?

Answer: M. Visvesvaraya

Question 6) Who was the Indian cricket team’s coach when they won the 2011 ODI World Cup?

Answer: Gary Kirsten

Flipkart Sirf Ek Minute Quiz Answers 26 July 2021

Question 1) What does the R in the gear stick represent?

Answer: Reverse

Question 2) Which movement launched by the Government in 2014 encourages companies to manufacture their product within the country?

Answer: Make in India

Question 3) Who among these has coached the Indian Cricket Team?

Answer: Anil Kumble

Question 4) A BIS hallmark is given to which of these?

Answer: Gold Jewellery

Question 5) How many digits are there in the Aadhar number issued by the UIDAI?

Answer: 12

Question 6) Which of these sports involves throwing an object the longest distance?

Answer: Shot Put

Flipkart Sirf Ek Minute Quiz Answers 25 July 2021

Question 1) Pick the odd one out.

Answer: Anshula and Jahnnvi Kapoor

Question 2) What does the L in an LED screen stand for?

Answer: Light

Question 3) In which year did demonetisation take place?

Answer: 2016

Question 4) Which of these passes through India?

Answer: Tropic of Cancer

Question 5) Who is the Vice President of India?

Answer: M. Venkaiah Naidu

Question 6) Where is Kanchipuram silk sarees from?

Answer: Tamil Nadu

Flipkart Sirf Ek Minute Quiz Answers 24 July 2021

Question 1) Who won the first IPL?

Answer: Rajasthan Royals

Question 2) Which of these movies were released first?

Answer: Karan Arjun

Question 3) What animal appears on the Lamborghini logo?

Answer: Bull

Question 4) President Dr. S Radhakrishnan’s birthday is celebrated as what?

Answer: Teachers Day

Question 5) Which country has the largest area?

Answer: Russia

Question 6) Who among these is the youngest?

Answer: Amit Shah

Flipkart Sirf Ek Minute Quiz Answers 23 July 2021

Question 1) Totapuri and Kesar are types of what?

Answer: Mango

Question 2) Which of these is an upcoming movie starring Shahid Kapoor?

Answer: Jersey

Question 3) Who heads the Serum Institute of India?

Answer: Adar Poonawala

Question 4) Which city is China’s capital?

Answer: Beijing

Question 5) Which of these air force ranks is more senior?

Answer: Air Commodore

Question 6) Which player never played a single T20 international for India?

Answer: Anil Kumble

Flipkart Sirf Ek Minute Quiz Answers 22 July 2021

Question 1) In which part of India is the Dogri language most commonly used?

Answer: Jammu & Kashmir

Question 2) Which of these is a type of grass?

Answer: Bamboo

Question 3) Which river is called the Father of African Rivers?

Answer: Nile

Question 4) Which of these does ‘Sukhoi’ and ‘MiG’ supply to the Indian Armed Forces?

Answer: Figther planes

Question 5) Which soft drink has a mascot named ‘Fido Dido’?

Answer: 7UP

Question 6) Which of these countries reached the Euro Cup final for the first time?

Answer: England

Flipkart Sirf Ek Minute Quiz Answers 21 July 2021

Question 1) How many primary colours are there?

Answer: 3

Question 2) Which continent is known as the Dark Continent?

Answer: Africa

Question 3) Which is the most widely spoken language in the world?

Answer: Mandarin

Question 4) Which city in India has the Veer Savarkar International airport?

Answer: Port Blair

Question 5) Arrange these Karate belts starting from the lowest.

Answer: White – Yellow – Green

Question 6) Which is India’s eastern most state?

Answer: Arunachal Pradesh

Flipkart Sirf Ek Minute Quiz Answers 21 July 2021

Question 1) Which state produces Mysore sarees?

Answer: Karnataka

Question 2) Which of these IPL team has MS Dhoni played for?

Answer: Rising Pune Supergaints

Question 3) Which animal makes laughing noises?

Answer: Hyena

Question 4) What was Chhatrapati Shivaji Maharaj’s mother’s name?

Answer: Jijabai

Question 5) Which of these rivers is not a tributary of the Ganges?

Answer: Ravi

Question 6) In which year did Manmohan Singh become the Prime Minister of India?

Answer: 2004

Flipkart Sirf Ek Minute Quiz Answers 19 July 2021

Question 1) Which is the biggest desert in the world?

Answer: Sahara

Question 2) From which country did Mahatma Gandhi arrive in Bombay in 1915?

Answer: England

Question 3) Which of these places is farthest from Mumbai?

Answer: Ghaziabad

Question 4) Which of these cricketers has Virat Kohli never played with in International cricket?

Answer: Saurav Ganguly

Question 5) The famous dialogue of Shashi Kapoor from movie Deewar is Mera pass… __ hai. 

Answer: Maa

Question 6) The founder of which of these companies recently announced he was going to space?

Answer: Amazon

Flipkart Sirf Ek Minute Quiz Answers 18 July 2021

Question 1) 

Answer: 1942

Question 2) 

Answer: Rajasthan

Question 3) 

Answer: 50KM Walk

Question 4) 

Answer: Alauddin Khilji

Question 5) 

Answer: USA

Question 6) 

Answer: Facebook

Flipkart Sirf Ek Minute Quiz Answers 17 July 2021

Question 1 Which animal is known as the ship of the desert?

Answer: Camel

Question 2 In which year was Harshad Mehta arrested for a stock market scam?

Answer: 1992

Question 3 In which direction does the sun rise?

Answer: East

Question 4 How many seconds are there in hour?

Answer: 3600

Question 5 How many people have landed on the Moon?

Answer: 12

Question 6 Which of these rulers in usually called ‘The Great’?

Answer: Ashoka

Flipkart Sirf Ek Minute Quiz Answers 16 July 2021

Question 1: Which is the main ingredient in a pizza?

Answer 1 :  All Purpose Flour

Question 2: Who among these made their Bollywood debut first?

Answer 2 : Deepika Padukone

Question 3: How many planets lie between the sun and the last planet in the solar system?

Answer 3 : 7

Question 4 What instrument is goddness Saraswati seen holding in her depictions?

Answer 4 : Veena

Question 5 Which of these is a new Indian ministry created in 2021?

Answer 5 : Cooperation

Question 6 Which cricket captain has led India in the most number of ODI World Cups?

Answer 6 : Mohd. Azharuddin

Latest Amazon Quiz Answers

Flipkart Quiz All In One

Leave a Comment