AMAZON QUIZ | FLIPKART QUIZ

[Flipkart Daily Trivia 16 August] Founded by Jawaharlal Nehru which newspaper had a Hindi edition named Navjivan

Founded by Jawaharlal Nehru which newspaper had a Hindi edition named Navjivan

Flipkart Daily Trivia Answers DETAILS

  • Total Prizes: 1 Lakh + Prizes
  • Quiz Prizes: Gems, Vouchers & Prizes
  • Available on: Flipkart Game
  • Date & Time: 20th April
  • Winner Announcement: Immediately

How to Play Flipkart Daily Trivia Answers

1.. You can download App From Google Play Store OR Apple Store.

2. Open & Sign in to the Flipkart App.

3. Open Games Section in the app & Find Flipkart Daily Trivia Answers

4. There are always 5 questions in this quiz

5. Answer all Daily Trivia Quiz questions correctly to enter the lucky draw.

Flipkart Daily Trivia Answers

Flipkart Quiz Answers All In OneAmazon Latest Quiz Answers
Flipkart Daily Trivia Answers Today
Flipkart Daily Trivia Answers

Flipkart Quiz Daily Trivia Answers 16 August 2021

Question 1) Founded by Jawaharlal Nehru, which newspaper had a Hindi edition named Navjivan?

Answer: National Parade

Question 2) Which fruit was first named ‘Yang Tao’ but was then given a bird’s name?

Answer: Kiwifruit

.

Question 3) Which king invited Balarama and Krishna to Mathura and advised him to kill Kamsa?

Answer: Akrura

Question 4) Who was the first Indian recipient of the Stalin Peace Prize?

Answer: Saifuddin Kitchlew

Question 5) Which was the first Indian company to sponsor a car in NASCAR Series?

Answer: Mahindra

Flipkart Quiz Daily Trivia Answers 15 August 2021

Question 1)Which set of civilian awards is given out by the President on Republic Day?

Answer: Padma Awards

Question 2) Who is the head of state in India?

Answer: President

.

Question 3) Which state are you in if you are watching the Wagah-Attari border ceremony?

Answer: Punjab

Question 4) Mahatma Gandhi was nominated for the Nobel Peace Prize a total of how many times?

Answer: Five

Question 5) Saddened by the partition of the country, where was Mahatma Gandhi on 15th August, 1947?

Answer: Calcutta

Flipkart Quiz Daily Trivia Answers 14 August 2021

Question 1) Who plays a Delhi man masquerading as a Russian in ‘Go Goa Gone’?

Answer: Saif Ali Khan

Question 2) Kilikili is a fictional language spoken in which of these films?

Answer: Baahubali

.

Question 3) The instrument ______ is generally used to create sound effects in horror films.

Answer: Waterphone

Question 4) Which Indian classical music instrument was ‘Ustad Vilayat Khan’ an exponent of?

Answer: Sitar

Question 5) Complete the dialogue from the film Psycho- “A boy’s best friend ___ ___ ___.”

Answer: is his mother

Flipkart Quiz Daily Trivia Answers 13 August 2021

Question 1) Which of these is a book written by the Congress leader Shashi Tharoor?

Answer: Why I Am a Hindu

Question 2) Which of these creatures performs two kinds of dances – the round and the waggle?

Answer: Honeybees

.

Question 3) The original Lifebuoy jingle was composed and sung by

Answer: Jagjit Singh

Question 4) Who was the first teenager to score a goal in a FIFA World Cup final?

Answer: Pele

Question 5) Which planet was named by 11-year old Venetia after Roman god of underworld?

Answer: Pluto

Flipkart Quiz Daily Trivia Answers 12 August 2021

Question 1) Who is the only Asian player to win a Man of the Match award in a Test at WACA, Perth?

Answer: Irfan Pathan

Question 2) Which of these is not a football position?

Answer: Tackle

.

Question 3) While watching what among these would you witness a matador?

Answer: Bullfighting

Question 4) Who is the youngest cricketer to lead a side in the Deodhar Trophy?

Answer: Shubman Gill

Question 5) How many overs were played in the first-ever ODI match?

Answer: 40

Flipkart Quiz Daily Trivia Answers 11 August 2021

Question 1) Which Aamir Khan film was nominated for a BAFTA Award?

Answer: Rang De Basanti

Question 2) In the film Welcome, which two creatures are present in Majnu Bhai’s painting?

Answer: Horse and Donkey

.

Question 3) Which hindi film is supposedly based on the life of the criminal ‘Abdul Latif’?

Answer: Raees

Question 4) An actor from which film was awarded a posthumous Oscar Award for Best Supporting Actor?

Answer: The Dark Knight

Question 5) Ian McKellen plays the role of which superhero in the X-Men universe?

Answer: Magneto

Flipkart Quiz Daily Trivia Answers 10 August 2021

Question 1) Which is is the oldest and largest branch of Christianity?

Answer: Roman Catholicism

Question 2) Which of these Indian states borders the Gulf of Mannar?

Answer: Tamil Nadu

.

Question 3) One of the most expensive Indian artwork ever sold was by F N Souza. What was is it titled?

Answer: Birth

Question 4) Sonia Gandhi succeeded whom as the INC President in 1998?

Answer: Sitaram Kesri

Question 5) Standing up to 1.8 m, the tallest and heaviest cattle breed originated in

Answer: Italy

Flipkart Quiz Daily Trivia Answers 9 August 2021

Question 1) Which country’s players will not be a part of Asia XI for T20Is vs World XI in Bangaldesh?

Answer: Pakistan

Question 2) In which city of Australia is the Boxing Day Test match played every year?

Answer: Melbourne

Question 3) Who was the first golfer of African American descent to win the Masters Tournament?

Answer: Tiger Woods

Question 4) Which sport traces its origin to the Roman game of paganica?

Answer: Golf

Question 5) Which of these is one of the world’s four major golf tournaments?

Answer: U. S. Open

Flipkart Quiz Daily Trivia Answers 8 August 2021

Question 1) In 2019, which Bollywood actor launched his son with the film Pal Pal Dil Ke Paas?

Answer: Sunny Deol

Question 2) Which of these cricketers was named after their mother’s favourite musician?

Answer: Sachin Tendulkar

Question 3) Inventory, Optimisation, Overhaul and Shut Down are episode titles of which web series?

Answer: Kota Factory

Question 4) Which actor has the highest number of Filmfare nominations for Best Actor?

Answer: Amitabh Bachchan

Question 5) If the Indian version of ‘The Office’ is set in Wilkins Chawla, the US version is set in

Answer: Dunder Mifflin

Flipkart Quiz Daily Trivia Answers 7 August 2021

Question 1) Which is the first state to be mentioned in our National Anthem?

Answer: Punjab

Question 2) What country’s solid green flag was replaced in August 2011?

Answer: Libya

Question 3) Which Billie Eilish song was named ‘Song Of The Year’ at the Grammy Awards 2020?

Answer: Bad Guy

Question 4) Which Apple product got its name from the film ‘2001: A space Odyssey’?

Answer: iPod

Question 5) Where would you find the largest number of Portuguese speaking people?

Answer: Brazil

Flipkart Quiz Daily Trivia Answers 4 August 2021

Question 1) Which of these terms would you not associate with the Indian parliament?

Answer: Answer Hour

Question 2) Vidhana Soudha is the seat of the state legislature of which state in southern India?

Answer: Karnataka

Question 3) Who recently became the 3rd Indian to win ICC ODI Cricketer of the Year award?

Answer: Rohit Sharma

Question 4) Which UNESCO World Heritage Site was designed by Frederick William Stevens in 1887?

Answer: Victoria Terminus

Question 5) Who became the most-nominated living director with 9 Oscar nominations?

Answer: Martin Scorsese

Flipkart Quiz Daily Trivia Answers 3 August 2021

Question 1) Which IPL team bought Priyam Garg, Indian team’s U-19 World Cup captain?

Answer: KKR

Question 2) Who has been chosen the captain of Kings XI Punjab for IPL 2020?

Answer: KL Rahul

Question 3) Which Manchester City footballer’s middle name is Shaquille?

Answer: Raheem Sterling

Question 4) Who became IPL 2020’s most expensive Indian buy at ₹6.75 crore?

Answer: Piyush Chawla

Question 5) Who set the record for being bought in IPL auction for most number of times?

Answer: Jaydev Unadkat

Flipkart Quiz Daily Trivia Answers 2 August 2021

Question 1) In the 2020 film Panga, Kangana Ranaut playes the role of a

Answer: Kabbadi Player

Question 2) The film Mardaani 2 is based in which city?

Answer: Kota

Question 3) The first Academy award to be won by an Indian was awarded in which of these categories?

Answer: Costume Design

Question 4) In Housefull 4, Akshay Kumar’s character Bala was a prince of which kingdom?

Answer: Mahdavgarh

Question 5) Which famous Hollywood film was sent to theaters with the codename- Pound Foolish?

Answer: It

Leave a Comment