AMAZON QUIZ | FLIPKART QUIZ

ALL Amazon Quizzes on Extraordinary Indians

ALL Amazon Quizzes on Extraordinary Indians

Page Content

Amazon Indians In Education Quiz Answers Win 10000

Amazon Social Performers Quiz Answers Win 15000

Amazon Women Empowerment Quiz Answers Win 20000

Amazon Covid Warriors Quiz Answers Win 5000

.

ALL Amazon Quizzes on Extraordinary Indians
ALL Amazon Quizzes on Extraordinary Indians

1 – Amazon Indians In Education Quiz Answers Win 10000

Q1 : Name This Social Reformer, Who Contributed A Great Deal To Education Of Women, Opening 35 Schools For Women Throughout Bengal

Answer : (C) Ishwar Chandra Vidyasagar

Q2: This Statue Shows The Famous Couple Savitribai And Jyotirao Phule Who Famously Opened A Girl’s School In Which City In 1848?

Answer: (B) Pune

Q3: Teacher’s Day Is Celebrated On His Birthday. He Taught At Which Of These Colleges?

Answer: (B) Madras Presidency College

Q4 : Which Famous Institute, Where His Statue Is Shown, Was The Brainchild Of This Famous Business Personality?

Answer: (B) IISC

Q 5: This Famous Literary Figure Who Reignited The Concept Of ‘Gurukul’ Founded Which Famous University In December 1921?

Answer 5: (C) Visva Bharati University

.

2 – Amazon Social Performers Quiz Answers Win 15000

Q1 : He Was The First Man To Advocate The Concept Of Swaraj.

Answer : (C) Swami Dayanand Saraswati

Q2: He Is Famously Associated With Which Movement That He Started In 1980?

Answer: (A) Bachpan Bachao Andolan

Q3: This Famous Social Reformer And Disciple Of Mahatma Gandhi Was The Founder Of Which Of These Movements?

Answer: (D) Bhoodan Movement

Q4 : This Famous Social Worker Known For His Work On Empowerment Of People With Leprosy, Was Bestowed With Which Of These Honours?

Answer: (D) All Of These

Q 5: This Famous Social Reformer Is Known For His Work In The Transformation Of The Village Of Ralegan Siddhi In Which State?

Answer 5:  (A) Maharashtra

.

3 – Amazon Women Empowerment Quiz Answers Win 20000

Q1 : Name This Famous Activist, Known For Her Work In Helping Victims Of Acid Attacks And Regulation Of Sale Of Acid

Answer : (B) Laxmi Agarwal

Q2:  This Activist Is The Founder Of Nirbhaya Vahini And Heads A Nationwide Movement To End Violence Against Women In India. Name Her

Answer: (A) Manasi Pradhan

Q3: One Of The 100 Most Influential Women In 2013 As Per Time Magazine, Name This Lawyer Who Has Taken Up Several Cases Of Domestic Violence.

Answer: (C) Vrinda Grover

Q4 : Viji Penkoottu- A Human Rights Activist From Kerala Was Named In The BBC 100 Women List For Which Campaign In Kozhikode?

Answer: (B) Right To Sit

Q 5: This Famous Lady Is The Founder Of ____ For Women, India’s First Feminist Publishing House. Fill In The Blanks

Answer 5:  (C) Kali

.

4 – Amazon Covid Warriors Quiz Answers Win 5000

Q1 : The Person Being Felicitated In This Picture Is The Chairman And Managing Director Of Which Firm That Came Up With Its Own COVID-19 Vaccine?

Answer : (A) Bharat Biotech

Q2:  In The Top 10 Of Fortune’s World’s 50 Greatest Leaders List, Who Is The CEO Of The Firm That Developed This Vaccine Along With AstraZeneca?

Answer: (B) Adar Poonawalla

Q3: This Bollywood Actor Has Done Sterling Work In Helping Migrant Workers During The COVID-19 Pandemic. What Campaign Did He Launch?

Answer: (C) Ghar Bejo Campaign

Q4 : This Michelin Star Chef Was Honoured With The Asia Game Changer 2020 Award For Feeding Millions In India Through What Initiative?

Answer: (A) Feed India

Q 5: In April 2021, This Organisation In Its News Section Featured The Frontline Workers Working To Fight COVID-19 In Which State?

Answer 5: (D) Assam

Amazon Quiz Answers Library

Amazon Quizzes on Extraordinary Indians Terms & Conditions

  • All terms and conditions are reserved by Amazon, please check Amazon app for more details.
  • This Contest Will commence on 13 August 2021 From 12:00 a.m. to 11:59 p.m.

Amazon Quizzes on Extraordinary Indians

Leave a Comment